2250 armhävningar

Nyårslöfte eller utmaning

Jag är dålig på att hålla löften till mig själv, är det bara jag? Så jag brukar sätta mål för vad ska uppnå med delmål så jag kan följa min utveckling. I år har jag utmanat mig själv på flera sätt och ska dela med mig av några utmaningar under året. Idag berättar jag om två utmaningar.

Jag blir ju 50 i år och har som övergripande mål att spela bättre Golf i år än vad jag gjort något år tidigare.


Har du något nyårslöfte eller utmaning för 2021?
Dela gärna med dig av det som kommentar på Facebook, Twitter etc.

2250 armhävningar

Slår man långt så blir Golf mycket enklare och jag ska försöka att höja min svinghastighet i år för att på så sätt kunna slå lite längre. Mycket av det jobbet kommer att ske på drivingrange med hjälp svingövningar med fokus på hastighet och att försöka förfina tekniken lite. Det är givetvis bra att vara stark och vältränad. Man kan göra mycket av sin fysträning hemma, jag gillar att göra det ute men gillar inte att träna i kyla så jag tränar hemma, och det går att göra mer än man tror med lite påhittighet.

Jag ska göra 25 armhävningar om dagen under 3 månader, det blir 2250 stycken till och med den sista mars. 25 om dagen låter kanske inte så mycket men har man som jag inte gjort så många tidigare är det en bra början. Konstigt egentligen att jag inte gjort fler för det finns ju inga ursäkter för att inte göra dom. Jag har börjat försiktigt och ligger idag på 21 armhävningar om dagen, 109 armhävningar efter vad jag ska ligga om jag gjort 25 varje dag. Längst ner på sidan hittar du en bild där du kan se hur långt jag kommit. Men målet är ju att kunna göra många fler utan att få ont i t ex axlarna. Jag borde väl klara 100 om dagen!?

Tränar du något för att spela Golf eller har du andra mål?

Slå 3600 bollar

Att slå 3600 bollar på tre månader är inte så mycket men jag ville sätta ett mål som gör att jag håller igång svingen. Den bästa träningen är ju den som blir av. Jag har i år ändrat lite på min träning mot tidigare vintrar. Det blir i princip ingen medveten utveckling av tekniken utan fokus ligger på fart och intensitet. Det vill säga att det bli många svingar med högsta fart och jag håller ett högt tempo, det blir inte lång tid mellan slagen. Men fart är inte bara snabbt utan jag varierar och med lite lugnare långsammare svingar.

Något du ska tänka på om du tränar mycket Golf är att det är ensidigt, jag börjar och slutar varje pass med med ca 20 provsvingar som vänsterspelare för att motverka ensidigheten och undvika skador.

Vad behöver du träna på, sving, puttning eller något annat?

Ullna Indoor – Golflektioner

Jag finns tillgänglig redan nu för lektioner på Ullna Indoor. Hör av dig om du vill börja din träning med mig redan nu. Jag förlänger mitt julklappserbjudande till och med den 28 februari och detsamma gäller erbjudandet om 100 timmars träning. Nu kör vi!

Tabell som visar hur långt jag kommit med mina mål till och med den 13 januari.

By Svante Adelin

PGA Professional PGA of Sweden

Leave a comment

%d bloggers like this: