Dag 20 – 346 armhävningar

Helga vilodagen

Så då var det den 20:e januari och vinter. Jag har fortsatt med mina mål och hunnit med att ta en vilodag från mina armhävningar och flera dagar från svingträningen. Vila och återhämtning är viktig del av träningen. Det är ganska vanligt att vi bestämmer oss för att träna men inte riktigt lyssnar på kroppen och får ont. Du kan läsa och hur mycket som helst om träning men du måste känna själv, det finns inga mallar för träning som är universella.

Progression

Jag ligger nu 154 armhävningar efter det jag måste göra för att nå mitt mål på 2250 armhävningar. Jag borde göra 25 armhävningar om dagen i snitt för att nå målet. Anledningen till det är ju att jag börjat mycket lugnt, de först två dagarna var det 10 stycken, sen blev det 12 och igår var första dagen jag gjorde fler än 25, jag gjorde 28 stycken och det har jag gjort idag också.

När jag börjat träna tidigare så har jag börjat träna för hårt. Det har blivit för långa och för hårda pass med för lite vila. Det har gjort mig utmattad och jag har ibland fått ont lite här och där i kroppen. Då måste jag ju ta en längre paus i min träning. Så nu har jag bestämt mig för att verkligen hålla mig till en plan som jag tror att jag kan klara utan att få ont och behöva ta en längre vila.

Sprid ut träningen över dagen

Jag har fördelat armhävningarna över hela dagen så jag inte gör alla 28 på en gång idag. När jag vaknade idag så gjorde jag 7 stycken, när min fru och alla barn gått till jobb och skola så gjorde jag ytterligare 7, efterlunch 7 och efter middag de sista 7 för dagen. 4 set med 7 armhävningar. De jobbigaste dagarna var faktiskt de första när jag gjorde alla på en gång. Så mitt tips är att sprida ut träningen och korta pass.

Resultat och mer träning

Jag kan inte säga att jag känner några riktigt klara resultat i kroppen ännu. Det är mer som en svag känsla att något har förändrats. Lederna i axlar och armbåge känns smidigare, i början knakade det ibland när jag gjorde mina armhävningar med det är nu när jag tänker på det helt borta, så nånting har ju hänt. Det är betydligt enklare att göra armhävningarna nu och då menar jag mer min egen attityd till att göra dom även om det nog känns lättare även fysiskt.

Nu kommer jag också sakta börja lägga till andra kroppsdelar i träningen, jag tänker då mest på ben och kondition. Benen tränar jag hemma genom squats(benböj) och utfallssteg med lite belastning med hjälp av ett gummiband. Jag har också nya löparskor, första paret på 15 år tror jag. Så lättare konditionsträning kommer också vara en del av träningen framöver. Konditionsträningen har ju flera positiva effekter som jag kommer att ta upp lite om nästa vecka. Då handlar det mer om återhämtning och varför du ska variera din träning.

Tabell med utförd träning fram till idag.

Lektioner

Jag finns tillgänglig varje dag för lektioner på Ullna Indoor. Hör av er på telefon eller mail för att boka.

Telefon: 070 930 13 10
E-post: svante@adelingolf.com

By Svante Adelin

PGA Professional PGA of Sweden

Leave a comment

%d bloggers like this: