Dåliga dagar

Vissa dagar är inte som andra dagar, det känns tungt och tråkigt. Idag har jag haft en sådan dag. Armhävningarna har känts tunga och när jag var på Ullna Indoor så funkade inte svingen. Dåliga träffar och när jag väl träffade så var det ingen fart på bollen. Hade det varit på sommaren på Vallentuna hade jag avslutat träningen efter 10 bollar och tagit en kopp kaffe i stället. Hur ska man egentligen hantera de dåliga dagarna? Jag vet inte riktigt men jag brukar gå hem och vila och försöka i nästa dag igen.

Kostnad för träning

Jag ska ju så 3600 bollar till och med den 31 mars och det är rent fysiskt något problem. Men priset för träningen på Ullna Indoor är ett problem. Hyr du en matta per timme så kostar det 250 kr. Jag har köpt klippkort så jag kommer ner på 200 kr per timme men det innebär ändå att kostnaden för min träning hamnar på cirka 10 000 kr. Det är på tok för mycket. Det täcker väl nästan kostnaden för en vecka i Spanien.

Nya stickor

Wilson kommer med lite nya klubbor i år som jag tycker ser riktigt bra ut. Den första heter D9 och är en spelförbättrande klubba som ska ge mycket längd, ännu mer än förra modellen D7 sägs det. D7 järn kunde jag ge till vem som helst och de gick längre än vad spelaren hade i bagen. Av de ca. 300 utprovningar jag gjorde så var det mindre än 5 som inte slog längre än de klubborna de redan hade, en slog kortare vad jag kommer ihåg.

Wilson D9

Jag kommer se över min utrustning i år. Jag har beställt nya Wilson Staff Model CB, 4-PW, som jag planerar att spela med i år. Det blir också nya wedgar Wilson Staff Model. Byter skaft från KBS Tour till Dynamic Gold 120 x100 i järnen, gör samma sak i wedgarna men där blir det Dynamic Gold 120 s300, alltså lite mjukare skaft i wedgarna.

Jag håller just nu på att testa lite nya grepp och det är värt en helt egen artikel så det lär jag komma tillbaka till.

Wilson Staff Model CB

Utmaningen

Idag kom jag över 500 armhävningar och har nu gjort 521 och ligger 154 efter målet, idag borde jag ha gjort 675 stycken. Men som jag sagt tidigare så är det hyffsat enlig min egen plan att börja mjukt. Nu ligger jag på 32 armhävningar om dagen. Igår hade jag min andra dag utan armhävningar i år. Från och med nu så kommer jag träna sex dagar och vila en.

Jag har slagit 1230 bollar så jag har precis klarat av en tredjedel av de 3600 bollar jag ska slå till och med den 31 mars.

Samtal & Livestream

Jag har ju så lite att göra just nu, det tar inte så lång tid att göra armhävningar och slå några bollar. Så jag tänkte mig att att jag skulle sända lite Live videos på Facebook och Youtube. Det blir inga avancerade produktioner utan ni som vill titta och lyssna får helt enkelt vara med på mina samtal med kompisar och vänner. Det har ju alla någon relation till golfen så det handlar mest om Golf men också om fysträning, mental träning och lite av varje. Det kan bli lite nördigt men jag hoppas ni vill vara med. Tänkte mjukstarta med ett samtal någon dag nästa vecka. Hoppas ni vill var med.

Svante Adelin
Head GolfProfessional
Vallentuna GK
070 930 13 10
svante@adelingolf.com

By Svante Adelin

PGA Professional PGA of Sweden

Leave a comment

%d bloggers like this: