Hitta ditt Flow & gå på fågeljakt

Härligt att vi äntligen är i gång med säsongen. Det är ingen riktig värme än men solen värmer i alla fall våra frusna leder. Jag lanserar ny två nya träningar inom ramen för Träningspasset. Det är två specialpass som ligger som extra pass två lördagar i maj.

Sving Special – Birdie Chaser & Find You Flow – A State of Mind

För mig är det här pudelns kärna, den heliga gralen om ni så vill. Jag har inte spelat min bästa golf än men med det arbete och tusentals sidor jag läst, de många samtalen och framför allt alla passionerade golfare som jag träffat i mitt jobb de senaste åren så så tror jag mig i alla fall veta vad jag ska träna för att svingen ska vara så nära det optimala jag kan komma.

Sving Special – Birdie Chaser
Vi lägger fokus på ren bollträff och sikte eller kanske riktning bättre beskriver att det vi ska veta hur vi ska få bollen att starta åt det vi vill. För att uppnå detta så tränar vi på lite kortare svingar och på gräs. Nyckelordet här är fokus, när vi tränar måste vi vara närvarande här och nu. Inte bara fysiskt utan och i tanken. Fokus på vad vi ska göra och mindre på hur vi ska göra det. Det går inte att tänka sig till en bra sving för att röra oss bra och naturligt så måste vi känna rörelsen. Golfsvingen är emotionell, den går att förstå intellektuellt men går inte att kontrollera intektuellt.

Find Your FlowA State of Mind
Träna rätt, svårare än så är det inte. Min uppgift här är att få alla er att träna rätt och på så sätt hitta ert sätt att svinga och hitta ert Flow.
Jag har tillverkat ett träningshjälpmedel som är mycket enkelt och billigt. Jag kommer lägga ut en video så ganska snart som visar hur jag gör materialet är billigt och lätt att få tag i. Jag har testat lite olika varianter de senaste åren. I början gjorde jag det alldeles för komplicerat. Nu är jag äntligen redo att dela med mig.

Uppdaterat 24 april.
Finns nu också som en längre kurs, första tillfället den första maj.

“Flow is a state of mind in which a person becomes fully immersed in an activity. Positive psychologist Mihály Csíkszentmihályi describes flow as a state of complete immersion in an activity. Being immersed can be defined as a state of focus in which a person is completely absorbed and engrossed in their work.”

Det räcker inte med bra verktyg för att utföra uppgiften, vi behöver också förstå vad vi ska uppnå och vilken som är bästa vägen dit. Det är det det här passet går ut på.

“A state in which people are so involved in an activity that nothing else seems to matter; the experience is so enjoyable that people will continue to do it even at great cost, for the sheer sake of doing it.”

Flow är ett begrepp inom psykologin. Jag tror att vi alla har upplevt det någon gång men vi kanske inte alltid är medvetna om det. Jag vill hjälpa er att uppnå Flow inom golfen. Bättre spelare pratar om att komma i in “zonen”. Det är när allt är enkelt, inga tankar, ingen rädsla. Hur ska jag träna för att komma dit?

Jag tror att vi kan hitta vårt Flow i alla delar av livet, här kan ni läsa lite mer.
En blog på Medium..
Wikipedia..

Vi ses i Zonen!

The Flow Finder

By Svante Adelin

PGA Professional PGA of Sweden

%d bloggers like this: